Gozdni vrtec

 Igralne urice po zgledu skandinavskih gozdnih vrtcev, kjer otroci večino dneva  preživijo v naravi in skozi igro razvijajo domišljijo, znanje o okolici, urijo motorične, zaznavne in socialne sposobnosti v varnem objemu gozda.

Organizirane so med ponedeljkom in četrtkom od 8. do 13. ure na Rožniku. (Kmalu tudi ob petkih.) Sprejemamo otroke stare od 2 do 6 let. Varstvo je mogoče vse dni v tednu ali le nekatere dopoldneve.

Prijave so možne ves čas. Zbiramo tudi informativne prijave za september 2015. Vabljeni na obisk, da nas spoznate.





URNIK:
Med 8. in 9. uro se zberemo in igramo pri družinski hiši v Rožni dolini v Ljubljani.
Med 9. in 12. uro poteka igra in potep po gozdu, kjer tudi malicamo.
Med 12. in 13. uro se igramo pri hiši.

KAJ VSE BOMO POČELI?
V naravi se bomo učili nabirati divjo hrano, izdelati zavetje v gozdu, igrati na naravne inštrumente, preizkušali se bomo v pripovedovanju najbolj čarobnih pravljic, se drsali po gozdnih toboganih, izdelovali bomo hiške za polže, slike iz naravnih materialov in lovilce sanj za lepe sanje. Vse to in še več čarobnih dogodivščin čaka na nas.

ZAKAJ IGRALNE URICE V NARAVI?
Ker igra v naravi spodbuja domišljijo, gibalne in miselne sposobnosti, izboljšuje sposobnosti komunikacije in koncentracije, spodbuja radovednost in sodelovanje, krepi imunski sistem in nenazadnje malčke uči sočutja do planeta.

NAŠ MOTO: NI SLABEGA VREMENA, SO LE SLABA OBLAČILA!

MESEČNE CENE:
1x tedensko = 80 eur
2x tedensko = 140 eur
3x tedensko = 195 eur
4x tedensko = 225 eur

DODATNE INFORMACIJE:
Skupina, ki jo vodiva dve vodnici, bo zaenkrat velika do 12 otrok. Otrokom je ves čas na voljo pijača. V gozdu si privoščimo sadno malico in prigrizek (oreščki, kruh, suho sadje,..). Hrana po vrnitvi k hiši po dogovoru.
Otroci naj bodo oblečeni vremenu primerno. Razen ob dalj časa trajajočem suhem in toplem vremenu je ves čas priporočljivo, da imajo oblečena nepremočljiva oblačila. S seboj naj imajo rezervna oblačila.

VABIMO IGRIVE ŠKRATE, DA SE NAM PRIDRUŽIJO PRI GOZDNIH DOGODIVŠČINAH.

INFORMACIJE IN PRIJAVE:
tel.: 040 303 009, Urša Plešnar
mail.: varstvo.carobnigozd@gmail.com

 








Ni komentarjev:

Objavite komentar